Jubileumboek 50 jaar

Schaakjournalist Peter Boel heeft op ons verzoek de historie van dit toernooi beschreven. Hij heeft daarbij ook veel aandacht besteed aan de verschillende ervaringen die horen bij de twee verschillende toernooilocaties. Jarenlang zijn wij gastvrij ontvangen in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek, en sinds 2016 in Grand Café Theothorne in Dieren. Schakers en organisatoren hadden op deze laatste plek al jarenlang goede ervaringen met het Open NK Schaken. Voor sommige deelnemers was de verhuizing echter wel even wennen. Deelnemers aan het toernooi krijgen het boek gratis na de officiële opening op maandag 15 juli. Wanneer u niet gaat deelnemen, maar u wilt toch dit boek hebben. Wat zeker niet mag ontbreken in uw boekenkast. Door € 12,50 (inclusief verzendkosten) over te maken op bankrekening NL22 INGB 0006 7984 51 ten name van Stichting Seniorenschaaktoernooi te Dieren o.v.v. uw adres. U krijgt het boek dan in de week van 15 tot en 20 juli toegezonden. Boek is ook te koop tijdens het toernooi, tegen betaling van 10.00 euro.
Velp/Dieren – Het traditionele Open Nederlands Schaakkampioenschap en de Bondswedstrijden zullen dit jaar plaatsvinden in Sporthal De Dumpel in Velp wegens een verbouwing in Sporthal Theothorne in Dieren. Voorafgaand aan deze twee toernooien zullen de Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en Veteranen wel plaatsvinden in Dieren, in Grand Café Theothorne. Toernooidirecteur van elk van deze drie evenementen is Ap Lammers. Het NK Senioren en Veteranen, dat van 13 tot en met 19 juli plaatsvindt, viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum. Het 54e Open NK in De Dumpel in Velp wordt gehouden van 22 juli tot en met 1 augustus. Aansluitend vinden de 47e Open Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen plaats van 2 tot en met 8 augustus, eveneens in De Dumpel in Velp.

 

De organisatie van de drie toernooien, onder leiding van Ap Lammers, is verheugd dat deze populaire schaakevenementen weer doorgang kunnen vinden in de gemeente Rheden, en dat de bedrijfsleiding van Sporthal de Dumpel bereid is gevonden dit jaar het Open NK Schaken en de Open Jeugdkampioenschappen te huisvesten. De kampioenschappen voor Senioren en Veteranen kennen traditioneel minder deelnemers en kunnen dus net als eerdere jaren gehouden worden in de zalen achter Grand Café Theothorne in Dieren. Dit toernooi viert in 2024 zijn 50-jarig jubileum, en dat zal worden opgeluisterd met een boekje over de rijke geschiedenis van het evenement, geschreven door Peter Boel.


De inschrijving voor alle drie deze zomertoernooien zijn reeds geopend, en voor het Open NK hebben zich al meerdere Internationaal Meesters, grootmeesters en ambitieuze jeugdspelers aangemeld. Voor meer informatie over de individuele toernooien kunt u terecht op respectievelijk de websites www.seniorentoernooi.nl, onk.schaken.nl, en https://onjk.schaken.nl

Het 50e Senioren- en Veteranenkampioenschap en het Seniorentoernooi 2024 zal plaatsvinden van 13 juli tot en met 19 juli 2024.

Het toernooi omvat: – het Seniorenkampioenschap van Nederland; – het Veteranenkampioenschap van Nederland; – het Open Seniorentoernooi.