Wilgenhof kampioen

Otto Wilgenhof is Nederlands seniorenkampioen (50+) geworden. In de slotronde versloeg de ASV-er (Arnhem) Erik van den Dikkenberg (VSV) en eindigde zo op 5,5 punt. Concurrent Theo Wijnhoven (Pion Groesbeek) bleef tegen Jaap Vogel (ASV) op remise steken. De Groesbeker won daarmee wel het veteranenkampioenschap (65+). Jaap Vogel (ASV) eindigde net als Folke van Dorp (Calissa Elburg) op 4,5 punt. Folke deelde het punt met Dirk Hoogland die op 4 punten afsloot.

De prijzen werden door Wethouder Ronald ter Hoeven, gemeente Rheden, uitgreikt, met een positief verhaal over dit 49e Seniorentoernooi, maar ook over de twee komende toernooien. Te weten het 53 Open NK Schaken die maandag 23 juli begint en het Open Jeugd NK die op 4 augustus 2023 voor de eerste maal in Dieren gaat plaatsvinden. Dieren is gedurende 4 weken middelpunt van schakend Nederland. Hij feliciteerde de prijswinnaars van harte en complimenteerde de organisatie en de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken.

Toernooidirecteur Ap Lammers dankte de deelnemers/sters voor hun deelname en nodigde allen uit om de data voor het 50e jubileumtoernooi in de agenda te noteren en anderen ook te attenderen op dit leuke, spannende en gezellige toernooi.