De volgende verslagjes van dit toernooi komen van de site van ASV.

Schaakvereniging ASV

12 uur ·

Jaap Vogel heeft in de vijfde ronde van het NK veteranen het punt gedeeld met oud-ASV-er Fokke Jonkman. Jaap staat nu met 2,5 punt in de middenmoot. In het open seniorentoernooi staan Barth Plomp en Désiré Fassaert met 2 uit 3 in de subtop van groep 1. Désiré speelde remise te Chris Rindertsma en Barth Plomp haalde hetzelfde resultaat tegen Fred Scheeren. Ruud Wille bleef door een nederlaag tegen Teus Dekker op een half punt staan. In groep 2 blijft Piet de Mol na zijn remise tegen Jan Wouters op 50%. In groep 6 verloor Hans Derendorp van Leendert Maris. Hans heeft 1 punt. In groep 8 heerst Jan Zuidema. Tegen Tjerk Hoek boekte de ASV-er zijn derde zege.

Schaakvereniging ASV

16 juli om 22:04 ·

Jaap Vogel is in het veteranenkampioenschap teruggezakt naar de middenmoot. De ASV-er verloor vandaag in Zalencentrum Theothorne van Joop Hummel. In groep 1 van het Open seniorentoernooi staan Désiré Fassaert en Barth Plomp op een gedeelde eerste plaats. Désiré Fassaert deelde het punt met Humphrey Burer, terwijl Barth Plomp Audry Burer klopte. Ruud Wille deelde het punt met oud-clubgenoot Paul Tulfer en staat nu op een half punt. Piet de Mol herstelde zich van zijn nederlaag in de eerste ronde en versloeg Ferdi Sieben. Toon Janssen kwam in groep 3 op 1,5 punt door remise te spelen tegen Gerard Burgers. In groep 7 speelde Hans Derendorp opnieuw remise. Ditmaal tegen Wim Smit. In groep 8 is Jan Zuidema door een zege op Jaap Themmen ongeslagen koploper.

Schaakvereniging ASV

15 juli om 22:51 ·

Jaap Vogel heeft in de vierde ronde van de strijd om het veteranenkampioenschap in Zalencentrum Theothorne in Dieren remise gespeeld tegen koploper Toon van Lanen. Jaap staat nu met 2 punten derde op een half punt van het leidende duo Toon van Lanen en regerend kampioen Anton van Rijn.

In groep 1 van het Open Seniorenkampioenschap startte Barth Plomp met een remise tegen Leo Duijvesteijn. Ruud Wille verloor in dezelfde groep in tijdnood van Chris Rindertsma. Désiré Fassaert deed het beter dan zijn clubgenoten. Via een zege op Jan Toorman zette de ASV-er zichzelf aan de leiding. In groep 2 verloor Piet de Mol van Aart van de Peut. Toon Janssen klopte in groep 3 Henk Burg. Hans Derendorp opende in groep 6 met een pundeling tegen Jelle Bottema. Jan Zuidema greep in groep 7 de leiding door Jan Torenstra te verslaan.

Schaakvereniging ASV

14 juli om 22:24 ·

Jaap Vogel heeft in de tweede ronde van het senioren- en veteranenkampioenschap gewonnen van Arie van Wageningen. De ASV-er heeft nu 1,5 punt en volgt in een groep van zeven spelers koploper Toon van Lanen, zijn opponent in de derde ronde. Morgen start ook het Open seniorentoernooi met daarin ook een groep ASV-ers.

Schaakvereniging ASV

13 juli om 23:21 ·

Dieren is de komende drie weken de schaakhoofdstad van Nederland. Vandaag begon in Zalencentrum Theothorne het senioren- en veteranenkampioenschap. Jaap Vogel opende het toernooi met een puntendeling tegen Pierre Smeets.

Erik Wille